Skip naar hoofdcontent
Voorstelronde 28 juli 2019

Van trainee Business Engineer naar professional

“Dankzij het professionele team en het werken met Mendix heb ik, binnen vier weken, al verschillende toffe opdrachten kunnen doen.”

Door Remco den Hartog ? Trainee Business Engineer bij JAM-IT

“Wij afstudeerders hebben vaak een klein probleem? de stages en traineeships zijn er wel, maar de bedrijven bieden niet de flexibiliteit die nodig is om een student te kunnen begeleiden. JAM-IT is echt een uitzondering. Hier werken we super chill. Als ik een vraag heb wordt direct het hele whiteboard volgekalkt met een onderbouwde uitleg. Als ik geen vragen heb, laten ze me met rust. Het Traineeship zit zo goed in elkaar dat dit ook kan.”

“Ik was het developen een beetje verleerd. Doordat JAM-IT werkt met Mendix, kon ik dat snel weer oppakken.

“Van Trainee Business Engineer naar Advanced Business Engineer, dat is waarvoor ik word klaargestoomd. Tijdens mijn vooropleiding [MBO] Applicatie Ontwikkeling heb ik geleerd om te programmeren, applicaties te bouwen, software te developen etc. Maar ik wilde niet mijn hele leven blijven programmeren, dus ben ik gestart met de opleiding [HBO] Business en IT-management. Hier leer ik de schakel te zijn tussen Business en IT. De opleiding is zo breed, ik kan nog alle kanten op. Maar dat programmeren he? dat blijft kriebelen. En het is ook belangrijk dat ik het kan, om die schakel te kunnen zijn. Gelukkig werken we bij JAM-IT met Mendix, dat is zo gebruiksvriendelijk dat ik het ontwikkelen snel weer kon oppakken.”

?Het Traineeship zit goed in elkaar. De beschikbare leerpaden zijn zo overzichtelijk dat ik nooit denk? oef? wat moet ik nou eens gaan doen?

“De eerste periode ben ik vooral bezig geweest met de leerpaden die horen bij Mendix. Online trainingen, workshops, cursussen? leren doe je hier heel snel! Binnen vier weken heb ik al verschillende opdrachten kunnen doen. We zijn nu zelfs zover dat ik ben gestart met een mooi intern project! Het Traineeship zit zo strak in elkaar dat ik nooit denk? oef? wat zal ik eens gaan doen. Elke dag valt er wel wat te leren.”

“Ontwikkelen met Mendix heeft zoveel voordelen? het werkt snel, heeft veel opties? en het is ook nog veel toffer om mee te bouwen!

“Maatwerk – dat maakt het werken bij JAM-IT nog leuker. Wij ontwikkelen de applicaties die passen bij de vraag van de klant. Omdat we hier werken met Mendix kunnen we dat supersnel! Ken je de term Rapid Application Development? Dat is hier uitgevonden ? Mendix biedt zo?n krachtig platform dat we niet alles met de hand hoeven te ontwikkelen. Codes schrijven is verleden tijd. Projecten die anders een jaar zouden duren, realiseren wij in een paar maanden. Dat is niet alleen prettig voor ons, want het werkt heel visueel en creatief, maar ook super fijn voor onze klanten. Omdat wij in staat zijn om snel te schakelen, zijn zij dat ook. In deze tijd van digitalisering is dat belangrijker dan ooit! Prettig is ook dat, omdat we bouwen met Mendix, onze applicaties automatisch geschikt zijn voor meerdere platformen. Over snel en effici?nt werken gesproken!”

“Na dit Traineeship is het leren niet voorbij. Dan werken we door naar Advanced Business Engineer. Eigen klanten, de schakel tussen Business en IT? Echt leuk!

“Zoveel klanten, zoveel wensen. Soms heeft iemand al een probleem en een idee. Dan zijn wij er om dat idee de juiste invulling te geven. Soms heeft een klant geen idee. Dan zorgen wij voor de analyse en de juiste oplossing. Bij JAM-IT begin je als Business Engineer, maar werk je toe naar de rol van Advanced Business Engineer. Dan mag je al die vraagstukken van klanten analyseren, meewerken aan d? perfecte oplossing en heb je verantwoording voor jouw eigen klanten. Dat is vaak hele complexe [bedrijfs] software op maat. Omdat wij altijd maatwerk leveren is JAM-IT voor mij een super leuke werkgever! Want waar kan je nou nog beter de schakel zijn tussen Business en IT dan op de plek waar Business en IT samenkomen?”

Tijd voor een mooie Traineeship?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?