Skip naar hoofdcontent
Voorstelronde 20 december 2020

Even voorstellen: Mendix Business Engineer Merijn

JAM-IT groeit en ons team groeit mee! In deze blogserie stellen we onze medewerkers aan je voor. We beginnen met onze nieuwste aanwinst: Merijn.

In juli 2020 is Merijn bij ons begonnen als Mendix ontwikkelaar. In deze functie ontwikkelt hij zowel interne applicaties als applicaties voor klanten. Hieronder lees je meer over zijn achtergrond en zijn ervaring bij JAM-IT. 

Het leukste aan ontwikkelen met Mendix, is dat je in een paar uur de vraag van de klant kan vertalen naar een werkend product

Van theater naar ICT 

Wat deze Rotterdammer als Mendix ontwikkelaar bijzonder maakt, is dat hij een hele andere achtergrond heeft dan ICT. Merijn was namelijk tot voor kort filmmaker in het theater. Met zijn eigen bedrijf maakte hij video?s van voorstellingen. Dit jaar groeide zijn interesse echter voor een carrière met meer zekerheid. En de sector die anno 2020 groeit en bloeit, maakte dat ICT de eerste keuze werd.  

Van camera’s, licht en geluid naar programmeertalen en SCRUM – het is een carrièreswitch. Maar vanuit deze achtergrond had Merijn al competenties ontwikkeld die ook nuttig zijn binnen ICT, zoals samenwerken, ondernemerschap en creatieve oplossingen bedenken.  

Vanuit zijn hobbymatige interesse in websites en computers had Merijn aardig wat ervaring met ICT, en bij JAM-IT kreeg hij de kans om zijn kennis te vergroten met Mendix projecten. Omdat Mendix intu?tief te gebruiken is, kon Merijn er direct mee aan de slag en sindsdien heeft hij al enkele applicaties ontwikkeld.  

Starten tijdens de Corona crisis  

“Dit jaar verloopt anders, door Corona staat alles op zijn kop. Maar als team proberen wij – net als zoveel anderen, er toch het beste van te maken. We werken nu allemaal vanuit huis en houden contact met elkaar via Teams.

Elke ochtend hebben we een korte stand-up meeting waarin we elkaar in 15 minuten updates geven over ons werkproces en bespreken waar we tegenaan lopen/hulp nodig hebben. Doordeweeks vergaderen we over belangrijke zaken.

Toch mis je bepaalde momenten en is het anders dan op ons gezellige kantoor, waar we naast het werk ook gewoon kunnen kletsen. Het was tijd voor meer gezelligheid! Daarom introduceerden we de vrijdagmiddagborrel via Teams. Elke vrijdag proosten we digitaal op een mooie week of spelen we een spelletje met elkaar. Zo blijft het leuk.”

De toekomst 

Merijn ziet een mooie toekomst voor zichzelf in de ICT. Hij heeft zijn plek gevonden als Mendix ontwikkelaar en kijkt ernaar uit om vele applicaties voor klanten te mogen maken. En theater? Daar blijft hij natuurlijk gek op – maar dan als hobby. 

Benieuwd wat Merijn en de rest van het team voor jou kunnen betekenen?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?