Skip naar hoofdcontent
Voorstelronde 28 april 2021

Even voorstellen: JAM-IT’s mede-eigenaar Martijn

In deze blogserie stellen we onze medewerkers aan je voor. Vandaag het technische brein achter JAM-IT: Martijn.

In zijn rol als mede-eigenaar, manager en ontwikkelaar zorgt Martijn ervoor dat JAM-IT continu kwaliteit kan bieden aan klanten als NetviceErfrechtplan en Loyalis en ook blijft innoveren. Hieronder lees je hoe zijn avontuur bij JAM-IT begon en waar hij zich dagelijks mee bezig houdt.

Developer in hart en nieren

Martijn wist al vroeg dat hij iets met computers wilde gaan doen. Daarom volgde hij de opleiding Technische Informatica en ging hij daarna als Java programmeur aan de slag. Binnen een paar jaar groeide hij door tot Lead Developer ? in deze rol was hij met name verantwoordelijk voor het leidinggeven en aansturen van een team ontwikkelaars en op strategisch niveau adviseren en meedenken over nieuwe technische oplossingen. Daarnaast hield hij zich ook bezig met het doorontwikkelen van applicaties. Bij zijn laatste werkgever leerde hij Armando kennen, waarmee hij samen JAM-IT opstartte.

“Samenwerken met mijn team aan een project is het allerleukste om te doen”

Martijn is een rustig persoon, die zaken graag helemaal doorgrondt en dan pas keuzes maakt. Hij kiest liever niet de gebaande weg maar probeert nieuwe manieren te verzinnen om nog betere kwaliteit te kunnen leveren. Daarbij vindt hij het belangrijk om principieel te werken; elke keuze moet consequent bijdragen aan een kernwaarde van het team.

Buiten zijn werk zit Martijn liever niet achter een scherm; dan is hij bezig met zijn auto?s en met hout- en metaalbewerking. Zo heeft hij al diverse meubelen en gereedschap gemaakt.

Rol in het team

Binnen het team is Martijn een ware architect. Hij geeft leiding aan de ontwikkelaars, denkt na over het grote plaatje en legt de plannen neer voor de toekomst. Samen met Armando is hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, en daarnaast steekt Martijn zijn tijd graag in innovatie. Door zijn ervaring als Java ontwikkelaar kan hij aanvullende producten bedenken en maken, zodat JAM-IT naast de bouwblokken van Mendix ook extra service kan bieden.

“Verder kijken dan vandaag is belangrijk. Hoe staat je team er over een maand voor? En over een half jaar? En over een jaar? Daar ligt de meerwaarde.”

Voor Martijn is kwaliteit het belangrijkste in zijn werk, en dat waarborgt hij door zoveel mogelijk handelingen te automatiseren. Een voorbeeld hiervan is het product JamOps, een tool die de kwaliteit van de code controleert voordat het mag worden doorgezet.

De toekomst

Op moment van schrijven is JAM-IT uitgegroeid tot een team van zeven mensen sterk, en daar blijft het niet bij. Martijn is trots op de groei die ze doormaken, door te leren van fouten en steeds een stapje verder te gaan.

Tot nu toe is JAM-IT steeds meer gegroeid, en dat wil Martijn graag zo doorzetten. De komende jaren wil hij nog meer bedrijven kunnen helpen met mooie, kwalitatieve applicaties – zowel van Mendix als van JAM-IT zelf.

Benieuwd wat Martijn en de rest van het team voor jou kunnen betekenen?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?