Skip naar hoofdcontent
Voorstelronde 19 mei 2021

Even voorstellen: Mendix Business Engineer Joshua

In deze blogserie stellen we onze medewerkers aan je voor. Vandaag een van onze helden: Joshua.

In zijn rol als Mendix ontwikkelaar is Joshua veel bezig met nieuwe features maken en bugs oplossen. Hieronder lees je hoe hij bij JAM-IT terechtkwam en waar hij zich dagelijks mee bezig houdt.

“Wat ik het allerleukste vind? Om een project van begin tot eind mee te maken.”

Bedrijfskunde en IT maken een match met JAM-IT

Joshua volgde de bachelor Bedrijfskunde, gevolgd door de Master Business Information Management, in de richting IT. Zijn keuzevak Java programmeren vond hij heel interessant, maar wel iets te technisch. Hij zocht iets waarin hij wel met IT bezig kon zijn, maar waarin hij minder hoefde te programmeren. Zo ontstond zijn interesse in Mendix, het low-code platform waar JAM-IT mee werkt.

Toen Joshua de vacature voor een traineeship bij JAM-IT voorbij zag komen – in zijn eigen woonplaats Ridderkerk nota bene, was de keuze snel gemaakt. En inmiddels is hij al twee jaar onderdeel van ons team. Naast zijn werk is Joshua gek op sporten, uitgaan en afspreken met vrienden.

Van trainee naar ontwikkelaar

Tijdens zijn traineeship heeft Joshua uitgebreid kennis kunnen maken met Mendix, voordat hij aan de slag ging als ontwikkelaar. In het kleine team van JAM-IT kreeg hij veel begeleiding en alle kansen om zich te ontwikkelen. In slechts vier maanden tijd rondde hij de trainingen af en behaalde hij het Mendix Advanced certificaat.

Rol in het team

Joshua heeft meegewerkt aan verschillende projecten, zoals SIMbestuur en rekenmodules voor Netvice. Nu richt hij zich op twee grote projecten: de helft van de week maakt hij deel uit van het Cloud Unit Team van Mendix en de andere helft zit hij in het Digital Quality Team van de gemeente Rotterdam.

“Ik kan echt genieten van de afwisseling in mijn werk.”

Bij Mendix is hij vooral bezig met nieuwe features maken en processen automatiseren. Bij de gemeente Rotterdam regelt hij nieuwe apps in, lost hij bugs op en zorgt hij dat alles up-to-date is.

De toekomst

De komende tijd wil Joshua zichzelf verder blijven ontwikkelen als developer. Daarom gaat hij zich verder verdiepen in Java en JavaScript. Uiteindelijk ziet hij zichzelf ook zijn passie voor bedrijfskunde weer uitoefenen in een management rol.

Benieuwd wat Joshua en de rest van het team voor jou kunnen betekenen?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?