Skip naar hoofdcontent

WoCo Innovations

Klant

qlinker

Diensten

Mobiele Applicatie ontwikkeling

Jaar

2019

Toewijzen Op Maat

qlinker is een digitale woningcorporatie die huurwoningen aanbiedt via een mobiele app. Hun missie is om alles rondom het huren van woningen gemakkelijker en gebruikersvriendelijker te maken. Zo ook het koppelen van woningzoekenden aan het woningaanbod.

In opdracht van WoCo Innovations heeft JAM-IT de functionaliteit Toewijzen Op Maat ontwikkeld. Hiermee wordt door middel van slimme regels automatisch bepaald welke kandidaten in aanmerking komen voor een woning.

De klant

qlinker is een volledig digitale woningcorporatie voor sociale huurwoningen in Utrecht. Met hun mobiele app kunnen gebruikers het aanbod bekijken, zich inschrijven voor woningen, woningen toegewezen krijgen en zelfs de huurovereenkomst ondertekenen. Door deze processen te digitaliseren en automatiseren, wordt het huren voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.

Om al deze processen te kunnen automatiseren, zijn er slimme systemen nodig. Hiervoor werkt qlinker samen met WoCo Innovations, een specialist op het gebied van software voor woningcorporaties. Zij bedachten het concept voor Toewijzen Op Maat en vroegen JAM-IT om het samen met hen te ontwikkelen.

De oplossing

Toewijzen Op Maat is de ranking software waarmee qlinker bepaalt wie er in aanmerking komt voor welke woning. Deze software haalt data uit verschillende systemen en bepaalt door middel van slimme logica welke positie de gebruiker heeft op de wachtlijst. Dit proces werkt geheel automatisch.

De regels binnen het systeem kunnen worden aangepast naar wet- en regelgeving of organisatiebeleid. Voor de woningcorporatie zijn factoren als voorrangssituaties, persoonsgegevens, woonwensen en objectgegevens van belang. Indien hier factoren bij komen of veranderen, heeft WoCo Innovations de mogelijkheid om de functionaliteit hierop aan te passen.

Toewijzen Op Maat is gemaakt om op andere applicaties aangesloten te worden. De software communiceert met de qlinker-app door middel van een API integratie. Hierdoor kan qlinker haar eigen vormgeving en interface behouden, en deze eenvoudig aansluiten op het systeem.

JAM-IT heeft Toewijzen Op Maat ontwikkeld in het Blueriq platform. Dit is een visuele manier van programmeren, zodat alle partijen inzicht hadden in het ontwikkelproces.

Het resultaat

Dankzij de geautomatiseerde woningtoewijzing kan qlinker haar gebruikers optimaal gemak en service bieden. De gebruiker kan zijn huurzaken zelf regelen met zijn smartphone, waardoor die processen efficiënt en gebruikersvriendelijk verlopen.

De middelen die de organisatie bespaart dankzij het ondervangen van handmatige acties en administratie, kunnen zij gebruiken om hun dienstverlening te optimaliseren en persoonlijke service te bieden.

Tot slot is voor qlinker inzichtelijk gemaakt hoe Toewijzing Op Maat de ranking van de gebruikers bepaalt. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om de systemen en service nog verder te optimaliseren.

Wil je meer informatie?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?