Skip naar hoofdcontent

Samen Vooruit: JAM-IT en Quion’s Samenwerking in de Hypotheeksector

Klant

Quion

Diensten

Web Applicatie ontwikkeling

Jaar

2023 (start)

In de snel evoluerende wereld van IT en financiën is samenwerking een cruciaal element voor succes. Bij JAM-IT streven we ernaar om niet alleen onze expertise in te zetten, maar ook nauw samen te werken met onze gewaardeerde klanten om oplossingen te bieden die echt het verschil maken. In dit artikel duiken we in onze samenwerking met Quion, een vooraanstaand bedrijf dat de administratieve aspecten van het hypotheekproces verzorgt voor diverse geldverstrekkers.

Over Quion

Quion is een toonaangevend bedrijf dat fungeert als uitbestedingspartner voor financiële organisaties die hypotheken willen aanbieden op de Nederlandse markt. Met een indrukwekkend klantenbestand van meer dan 30 geldverstrekkers, variërend van banken tot verzekeraars en pensioenfondsen, speelt Quion een essentiële rol in het faciliteren van soepele en efficiënte hypotheekprocessen. Quion, als onderdeel van de Blauwtrust Groep, staat niet alleen bekend om zijn invloedrijke rol in het administratief beheren van het hypotheekproces voor verschillende geldverstrekkers, maar maakt ook deel uit van een bredere groep die de financiële sector op verschillende fronten bedient, gedreven door innovatie en voortdurende verbetering.

In dit artikel gaan we in gesprek met Ivo de Jong. Als Product Owner bij het team Customer Engagement Management (CEM) binnen Quion, brengt Ivo niet alleen bijna tien jaar aan waardevolle ervaring met zich mee, maar ook een diepgaande kennis van de sector en een passie voor het leveren van hoogwaardige diensten aan klanten. 

Het startpunt

Ivo deelt: “Begin vorig jaar waren we op zoek naar Mendix-ontwikkelaars, maar deze waren lastig te vinden omdat onze interne ontwikkelaars elders uitdagingen hadden gevonden.” Quion had ambitieuze plannen om hun dienstverlening te verbeteren en te innoveren, waaronder de ontwikkeling van een consumentenportaal voor alle consumenten die een hypotheek hebben bij één van hun geldverstrekkers. Dit portaal zou een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring bieden voor deze consumenten om hun hypotheekzaken te regelen, en het vereiste de expertise van Mendix-ontwikkelaars om dit te realiseren. De zoektocht naar een geschikte partner leidde Quion naar JAM-IT.

Het proces

De samenwerking tussen JAM-IT en Quion begon met een pragmatische aanpak, gericht op het oplossen van kleine bugjes in het systeem als oefening voor de verdere samenwerking. Ivo benadrukt: “We namen de tijd tussen het begin en het grote project vooral om kleine bugjes en wijzigingen aan te pakken, maar ook om ons voor te bereiden op de ontwikkelingen van dat grote project.” Dit grote project omvatte de ontwikkeling van een consumentenportaal voor alle consumenten met een hypotheek bij een van de klanten van Quion, waarmee zij hun hypotheek zaken konden regelen via een gebruiksvriendelijke interface.

Het proces omvatte het definiëren van user stories, de ontwikkeling door JAM-IT, en het testen aan de zijde van Quion, wat resulteerde in een gestroomlijnde en effectieve workflow. Ivo benadrukt dat hoewel het aanvankelijk een uitdaging was om het consumentenportaal van Quion te integreren, JAM-IT snel de benodigde kennis opdeed en indruk maakte met hun toewijding en expertise. “We hebben vaste overlegmomenten ingesteld en maken gebruik van diverse communicatiekanalen zoals Whatsapp, Teams en Jira om efficiënt samen te werken.”

Het resultaat

De ervaring van de samenwerking tussen JAM-IT en Quion wordt gekenmerkt door een prettige dynamiek. Ivo deelt zijn ervaring: “Aan het begin was het even zoeken voor iedereen. Voorheen werkte ik al langere tijd samen met interne collega’s waarbij we goed op elkaar ingespeeld waren. JAM-IT moest snel vertrouwd raken met het hypotheekproduct waar we aan werkten, maar vanaf de allereerste gesprekken met Armando en Martijn werd duidelijk dat zij een diepgaand begrip hadden van de materie, inclusief expertise in Mendix-ontwikkeling en een brede kennis van Java en het gehele IT-proces. Daarnaast waardeer ik hun nuchtere en constructieve houding.” De samenwerking tussen JAM-IT en Quion heeft geleid tot een gestroomlijnde en succesvolle integratie van technologie en dienstverlening, met tastbare resultaten.

“Het actieve meedenken van Ivo en Joey is enorm bevorderlijk voor het oplossen en begrijpen van bugs of nieuwe wensen, zodat deze effectief verholpen kunnen worden. We zijn enthousiast over de solide basis die we nu opbouwen en kijken uit naar de verdere uitbreiding van onze samenwerking.”

– Michael, Mendix Developer JAM-IT

De toekomst

Vooruitkijkend naar de toekomst blijft de samenwerking tussen JAM-IT en Quion zich ontwikkelen. “Voorlopig gaan we door op de ingeslagen weg. Er liggen voldoende plannen op de roadmap om door te ontwikkelen en te blijven innoveren.”.

Wil je meer informatie?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?