Skip naar hoofdcontent

Prikkl Api

Prikkl en JAM-IT slaan handen ineen voor slimme financiële keuzes met de Prikkl Api

Klant

Prikkl

Diensten

Web Applicatie ontwikkeling

Jaar

2021

Prikkl is een coachings- en adviesplatform dat Nederlanders helpt bij het maken van slimme financiële keuzes in alle fasen van hun leven. Prikkl heeft als missie om stress te voorkomen door mensen te helpen door te ondersteunen bij het benutten van kansen en het maken van de juiste keuzes. Het platform biedt onafhankelijk en betaalbaar advies, waarbij het advies zelf het product is.

Waarom de Prikkl Api tot stand moest komen

Prikkl was bezig met de ontwikkeling van een nieuwe tool waarbij veel berekeningen kwamen kijken. Om deze berekeningen centraal te kunnen uitvoeren en de tool op verschillende plekken te kunnen gebruiken, had Prikkl behoefte aan een api omgeving. De vraag om deze berekentool te creëren werd bij JAM-IT neergelegd.

Het proces van de Prikkl Api-ontwikkeling

JAM-IT begon met het ontwikkelen van de Prikkl Api en werkte met veel plezier aan deze tool. Het ontwikkelingsproces van de Prikkl API was voor JAM-IT een bijzonder interessante ervaring. Merijn, Business Engineer bij JAM-IT, deelt zijn ervaringen:

“Ik heb veel geleerd over financiële berekeningen, bijvoorbeeld hoe een hypotheek financieel in elkaar zit. Het was voor ons een mooie uitdaging om een app te maken zonder user interface.”

Mede dankzij de Scrum-methode verliep het proces van de Prikkl API-ontwikkeling gestructureerd en efficiënt. Bij JAM-IT werken we in sprints waarin we aan een aantal stories van de applicatie werken. In onze project tracking tool, Jira, konden we op elk gewenst moment inzien wat de status van stories in de sprint was. Door deze werkwijze konden we snel reageren op veranderingen en ons aanpassen aan de behoeften van het project.

Resultaat van de Prikkl Api

Rui van Prikkl is blij met het eindresultaat. Prikkl heeft het beheer van de API inmiddels naar zich toegehaald. JAM-IT heeft de API opgezet, wat gezien kan worden als het skelet, en daar zijn ze zeer tevreden mee. Nu zijn ze de API zelf nog aan het verfijnen en nieuwe slimmigheden aan het toepassen.

Voor de Prikkl Api maken we van elke service een unit test. Deze testen worden gemaakt door de ontwikkelaar als onderdeel van de ’test driven development’ methodiek. Met deze methodiek worden geautomatiseerde testen gecreëerd van de kleinste ‘unit’. Hierbij geven we zelf bepaalde input parameters mee en weten we wat we als eindresultaat terug verwachten, waar we vervolgens op toetsen. Deze tests blijven bestaan en als er in de toekomst iets wordt veranderd waardoor de test faalt, zijn we daarvan op de hoogte en kunnen we het probleem oplossen. Op deze manier voorkomen we bugs en waarborgen we de betrouwbaarheid van de Prikkl Api.

Conclusie

De samenwerking tussen JAM-IT en Prikkl was erg leuk en succesvol. Het was een interessante uitdaging om de Prikkl Api te creëren voor beide partijen.

“We zijn erg tevreden met het eindresultaat van de Prikkl API en de samenwerking met JAM-IT. Het stelt ons in staat om onze klanten beter te bedienen en hen te helpen bij het maken van slimme financiële keuzes in alle fasen van hun leven.”

Wil je meer informatie?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?