Skip naar hoofdcontent

JAM-IT & TeamGrow (UPD): het stimuleren van teamontwikkeling met een online tool

Klant

TeamGrow (UPD)

Diensten

Web Applicatie ontwikkeling

Jaar

2017 - heden

Bij JAM-IT zijn we altijd op zoek naar boeiende samenwerkingsverbanden en inspirerende partners. Daarom zijn we trots op onze langdurige samenwerking met TeamGrow van UPD. Samen hebben we een krachtige tool ontwikkeld, TeamGrow: dè online tool voor teams om sneller te leren en te groeien. In dit artikel gaan we dieper in op de impact van onze samenwerking en hoe we gezamenlijk een waardevol instrument hebben ontwikkeld voor teams om hun potentieel te benutten.

Over UPD

UPD is een training- en adviesbureau dat organisaties begeleidt bij de transformatie naar een cultuur van continu verbeteren om wendbaar en toekomstbestendig te worden. Hierbij richten ze zich op de vier elementen die gezamenlijk leiden tot een succesvolle transformatie: Organisatie, strategie, processen en mensen.

Het startpunt

TeamGrow is in 2017 ontworpen met als doel ‘Werkgeluk’ te vergroten en teams te stimuleren en te begeleiden bij hun ontwikkeling. Volgens hen zijn teams vaak gefocust op het behalen van resultaten, en wordt er te weinig aandacht besteed aan het optimaliseren van de werkprocessen en het verbeteren van de eigen werkwijzen. Hierdoor ontbreekt het vaak aan een ingebouwd mechanisme om samen met het team te reflecteren op de manier van samenwerken en deze continu te verbeteren.

Het idee voor de tool is ontstaan door de behoefte om teams een krachtige en praktische digitale methode te bieden voor teamleden, waarmee ze direct en visueel inzicht konden krijgen in hun groei en ontwikkeling. Om aan deze specifieke uitdagingen tegemoet te komen en het idee van de TeamGrow tool te realiseren, besloot UPD de expertise van JAM-IT in te schakelen voor het ontwikkelen van de tool. Samen konden ze hun visie verwezenlijken in een krachtige tool.

Over de TeamGrow groeiscan

De TeamGrow tool biedt een gebruiksvriendelijke self assessment voor teams. Door middel van 35 zorgvuldig ontworpen vragen over zeven verschillende pijlers van teamontwikkeling, biedt het teams de kans om hun doelen te bepalen, hun prestaties te verbeteren en een sterk teamklimaat te cultiveren. Zodra TeamGrow volledig is ingevuld, worden de resultaten online voor iedereen beschikbaar gesteld.

Nadat de tool voor de eerste keer is ingevuld, is er een cruciaal moment waarop UPD intensief met het team samenwerkt om de essentie van hun dynamiek te begrijpen. De verkregen uitkomsten worden vervolgens vergeleken met de gewenste situatie, en aan de hand hiervan wordt er een constructief gesprek gevoerd. Het doel is om mensen binnen het team met elkaar in dialoog te brengen, zodat ze kunnen ontdekken waar verbeteringen mogelijk zijn en hoe ze effectiever kunnen samenwerken. Dit waardevolle gesprek wordt geleid door een ervaren teamcoach, die als externe persoon een essentiële toegevoegde waarde biedt door het team uit te dagen op de ongewenste patronen. Hierdoor kunnen diepgaande inzichten worden verkregen en kunnen er concrete actieplannen worden ontwikkeld om het team naar een hoger niveau te tillen.

Het proces

Het bouwen van de TeamGrow-tool was een uitdagend en boeiend proces. JAM-IT en UPD hebben samen de essentiële functies en technologieën bepaald om een gebruiksvriendelijke en flexibele app te creëren die teams in staat stelt zelfredzaam te zijn bij hun ontwikkeling. Vanuit JAM-IT waren we enthousiast om de technische uitdagingen aan te gaan en een unieke ervaring voor de gebruikers te creëren.

Een van de belangrijkste uitdagingen waar we mee te maken hadden bij het creëren van de TeamGrow tool, was creëren van een code om efficiënt en veilig inloggen voor gebruikers mogelijk te maken. We hebben tijd en moeite gestoken in het implementeren van de juiste beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de tool en betrouwbaar is voor onze gebruikers.

Een ander uitdagend proces was de manier waarop we de vragen hebben opgezet. Armando: “Een interessant aspect is de manier hoe we de vragenlijsten aan de achterkant hebben opgezet in de applicatie. De gebruikers merken hier in eerste instantie niks van, maar het maakt het voor ons en UPD mogelijk om in te kunnen spelen op nieuwe wensen en gemakkelijk data voor analyse uit de applicatie te halen.”

Een andere uitdagende functionaliteit is het zorgen dat teams de voortgang van hun inspanning terug kunnen zien in een trend. Door de verschillende meetmomenten achter elkaar te zetten krijgt ieder team per pijler een trendlijn te zien. Hiermee kunnen de teams inzicht krijgen of de juiste acties genomen zijn of dat er toch iets anders bedacht moet worden om de groei van het team te stimuleren.

Het resultaat

Gedurende de ontwikkelingen die TeamGrow tot nu toe heeft meegemaakt blijft JAM-IT nauw samenwerken en meebewegen. Door deze nauwe samenwerking en het interactieve ontwikkelproces is de TeamGrow-tool nu volledig in lijn met de stijl en visie van UPD. Het resultaat is een tool die perfect aansluit bij de specifieke wensen en vereisten van de tool, en die teams in staat stelt om op een zelfstandige en effectieve manier aan hun groei en ontwikkeling te werken.Deze dynamische aanpak heeft ervoor gezorgd dat de TeamGrow groeiscan voortdurend evolueert en zich aanpast aan de veranderende behoeften van teams en de organisatie. Het toont de toewijding van JAM-IT om klanten te voorzien van oplossingen die relevant en doeltreffend zijn, en het onderstreept het belang van een flexibele en interactieve benadering bij het bouwen van softwaretools.

“Zonder JAM-IT geen TeamGrow. We hebben de samenwerking altijd als onwijs prettig ervaren, meedenkend, JAM-IT begrijpt ook conceptueel wat we willen doen. Ze zijn altijd een goede sparringpartner. Aan een paar woorden hebben we genoeg om weer een stapje te maken.”

Martin (UPD)

De toekomst

De toekomst ziet er veelbelovend uit, met UPD als een groeiend bedrijf dat de tool in steeds meer projecten wil inzetten en integreren in hun trainingen. De samenwerking tussen JAM-IT en UPD blijft dynamisch en flexibel, met de mogelijkheid voor verdere ontwikkeling en versterking van de relatie.

“Ookal is de samenwerking op afstand het voelt goed en onderbouwd, het is gewoon leuk er wordt meegedacht, dit heeft de relatie versterkt.”

Martin (UPD)

Wil je meer informatie?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?