Skip naar hoofdcontent

Erfrechtplan

Klant

Erfrechtplan

Diensten

Web Applicatie ontwikkeling

Jaar

2020

Adviseurs van Erfrechtplan B.V hoeven geen financiële gevolgen van erfeniskeuzes meer door te rekenen, gespreksverslagen en testamenten op te stellen of stambomen te creëren. Ze voeren de informatie uit hun klantgesprek eenmalig in en de applicatie Erfrechtplan doet de rest.

Business need

De Erfrechtplan-adviseurs helpen klanten om de beste keuze te maken uit diverse fiscale en financiële mogelijkheden in hun testament. Ze gaan bij klanten thuis het gesprek aan over hun persoonlijke situatie. Daarbij buigen ze zich over de vraag: hoe kan onze klant zijn testament financieel zo gunstig mogelijk inrichten? Vroeger structureerden ze na hun gesprek alle besproken mogelijkheden en financiële gevolgen in een dynamisch overzicht en klantverslag. Dit was een tijdrovende klus. Daarnaast goten ze deze informatie in een notarisverslag en voerden alle data in hun administratieve systemen in. Kortom, dezelfde informatie moest drie keer ingevoerd worden. Kan dat niet efficiënter?

Solution

JAM-IT ontwikkelde de applicatie Erfrechtplan die volledig aansluit bij het klantgesprek. Tijdens het gesprek kunnen adviseurs gegevens stapsgewijs invullen. Deze worden direct dynamisch weergegeven: in een stamboom met de gezinssituatie, staafdiagrammen met alle vermogenstypes en een schematisch overzicht van de financiële gevolgen voor erfgenamen.

Is een testamentmogelijkheid niet van toepassing voor een klant? Dan laat de applicatie die ook niet zien. De adviseurs kunnen elke keuze uitlichten door hem individueel te tonen en eventueel aan te vullen met specifieke klantwensen. Na het gesprek kan de applicatie automatisch verslagen genereren van de ingevoerde gegevens, zowel voor de notaris als de klant. Ook kan de applicatie een officieel testamenten opstellen zodat een notaris dit document alleen nog maar hoeft te ratificeren.

Results

De applicatie neemt adviseurs het hele proces van dataverwerking en doorrekenen van erfkeuzes uit handen – voor het klantverslag, de interne administratie en documenten voor de notaris. Klanten hebben telkens een duidelijk overzicht en worden stap voor stap meegenomen in het maken van hun eigen testament. Kiezen klanten toch voor een andere optie? Dan hoeft de adviseur niet elke keer zijn verslag of testament opnieuw op te stellen. Ook klanten merken het verschil: ze hebben direct inzicht in de financiële gevolgen van hun testamentkeuzes en beschikken sneller en voordeliger over een testament en notarisverslag. Dat maakt het voor hen aantrekkelijker om te kiezen voor een adviesgesprek met een Erfrechtplan-adviseur.

De applicatie is multi-tenant. Ieder onafhankelijk kantoor, een adviesbureau maar ook een notariskantoor met een adviserende rol, kan hierin zijn eigen adviseur-accounts en -dossiers beheren. Bovendien is het mogelijk de applicatie en daarin gegenereerde verslagen te customizen. In dat geval wordt onder andere het eigen logo getoond in de applicatie zelf, op het voorblad en als footer in de verslagen.

Wil je meer informatie?

Armando Jacobus

Neem contact op met Armando Jacobus via:

Schrijf je nu in voor een kennismakingsgesprek, een Mendix demo of een App in a Day sessie!

WhatsApp openen
Hallo 👋
Ik ben Armando, kan ik je ergens mee helpen?